dimecres, 19 de desembre del 2012

Posted by jinson on 8:25

Illa flotant amb crema de pastís

Característiques:

· Per a 4 persones
· Postres 
· 40-60 min 
· Nivell difícil 

Ingredients: 

1. 5 clares d'ou
2. 1/2 cullerada d'àcid tàrtric (Opcional)
3. 1/2 cuclleradeta de sal 
4. 1/2 tassa de sucre 
5. 5 rovells d'ou 
6. 3/4 tassa de sucre 
7. 2 culleradetes de farina de blat de moro 
8. 175 gr. de xocolata fondant
9. 3 tasses de llet 
10. Vainilla

Preparació: 

1. Escalfar el forn a 180º
2. Batre les clares a punt de neu juntament amb la sal i el cremor, i anar agregant el sucre progressivament. Posar la barreja en una budinera greixada i ficar al forn. Coure 5 minuts a foc fort i després apagar el foc. Deixar-la dintre del forn fins que es refredi. 
3. Per a la crema, posar en un cassó els rovells, el sucre, la farina de blat de moro, la xocolata i la llet. Barrejar bé. Regirar constantment amb batidor de varetes sobre el foc fins que la preparació bulli i espesseixi. 
4. Passar per un colador i perfumar amb la vainilla. Servir la crema amb una illa de merenga cuita damunt, decorar amb ametlles o pinyons torrats.